Klachten & ontspanning

Intake

Wanneer je bij mij komt voor een massage neem ik eerst de tijd om kennis te maken en bespreken we waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Ik stel je veel verschillende vragen omdat ik het belangrijk vind om naar jou als persoon te kijken in plaats van alleen naar jouw klacht. Daarna besluiten we samen hoe we de massagetijd invullen en welke delen van het lichaam deze sessie aan bod moeten komen. Ik  kan gebruik maken van veel verschillende massagetechnieken maar ook van diverse oefenmethodes. Hierbij kun je denken aan bewust ademen, een bodyscan, rek- en strekoefeningen, schrijfoefeningen of mindfulness. Ook hier sta jij centraal, wat past en wat werkt voor jou. Ik neem hiervoor de tijd, ik raffel nooit af en zorg voor een veilige omgeving.

Kom je voor de eerste keer of met een nieuwe klachten dan adviseer ik om voor de  eerste afspraak 60 minuten in te plannen.
Voor alle massages geldt dat ik, in overleg,  gebruik maak van verschillende technieken. Denk hierbij aan bindweefselmassage, cupping, dorn-therapie, manuele lymfe drainage  triggerpoint-therapie etc.

Massage bij lage rugklachten 
Een ideale massage bij a-specifieke (lage) rugklachten. Door de rug- en de bilspieren stevig te masseren (met handen en met cupping) wordt de doorbloeding gestimuleerd en verminderen klachten. Vaak zijn de klachten na vijf behandelingen al enorm afgenomen.

Massage bij nek- en schouderklachten
Een ideale massage bij klachten van de rug, schouders en nek. De knoopjes worden weggemasseerd. De massage bevorderd de nachtrust het verlicht pijn en stijfheid en zorgt ervoor dat je weer soepel kunt bewegen.

Massage bij fibromyalgie
Fibromyalgie, ook wel weke delen reuma genoemd, is een aandoening die serieus om aandacht vraagt. Hoewel de oorzaak van fibromyalgie niet bekend is, weten we wel dat massage de klachten kan verlichten. Ik ben gecertificeerd voor het geven van specifieke massages bij fibromyalgie. Afhankelijk van de klachten wordt de massage in tijd opgebouwd.

Massage bij hoofdpijn
Massage van de nek, schedel en gezicht zal zeker verlichting geven.

Bindweefselmassage
Een bindweefselmassage is een stevige massage van de dieper gelegen huidlagen. Door de verschillende handgrepen en zo nodig het gebruik van cupping wordt de doorbloeding gestimuleerd. Een bindweefselmassage is in het begin zeker niet pijnloos. Na de behandeling kan er vermoeidheid optreden en soms zijn er ook blauwe plekken zichtbaar. Deze trekken gelukkig snel weer weg.

Klassieke massage
De klassieke massage, ook wel Zweedse massage genoemd, is vooral gericht op het soepel maken van spieren en het wegmasseren van pijnlijke spierknopen en verklevingen van bindweefsel onder de huid. Deze massagevorm is geschikt voor iedereen met of zonder pijnklachten.

Aromamassage
Een aromamassage heeft een andere werking dan een gewone massage omdat ze niet alleen de spieren maar ook op je gemoedstoestand beïnvloed. Dat komt door de combinatie van de geur van de etherische oliën en van de zachte massage. Het lichaam wordt zacht en rustig met warme olie gemasseerd. Hierdoor zal het zich ontspannen en worden de werkzame stoffen uit de etherische oliën optimaal opgenomen.

Ontspanningsmassage
Tijdens de ontspanningsmassage word je lichaam zacht en langzaam gemasseerd met olie. Je voelt je spieren losser worden en door de zachte langzame wrijving met de olie word je weer kalm en kun je, je heerlijk ontspannen.

Voetreflexmassage
Een voetreflexmassage  is een zachte massage van de voeten. Het geeft ontspanning, niet alleen in je voeten maar in het hele lichaam. Het nodigt je uit om te luisteren naar wat jou lijf je te vertellen heeft. Een voetreflexmassage beïnvloed de bloedsomloop, lymfe- en energiestroom. Disbalans in het lichaam is terug te vinden op de corresponderende reflexzone op de voet.  Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Voetmassage 
Waar zouden we zijn zonder onze voeten? Ze dragen ons volledige lichaam – dag in, dag uit. Maar die nachtenlange danssessies, torenhoge stiletto’s en kilometers (hard)lopen eisen wel zijn tol. We mogen onze voeten dus best af en toe een beetje verwennen. Wat is er dan beter dan een fijne voetmassage?

Massage voor Senioren
Aanraking door middel van een massage is enorm effectief bij senioren. Door massage krijgt de huid een betere doorbloeding, wordt de doorbloeding van de het lichaam gestimuleerd waardoor de organen beter kunnen functioneren. Maar ook heeft massage effect op het soepeler worden van spieren en het bewegingsapparaat.

Locatie Speenkruidstraat 11 3765 AA Soest Telefoon 0630063208 E-mailadres massagevanmarlies@gmail.com Openingstijden © 2015 – 2021 Massage van Marlies Massage is geen vervanging voor een behandeling door een arts/specialist. Bij medische vragen of klachten raadpleeg altijd je arts/specialist.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close