Klachtgerichte massages

Voor alle massages geldt dat ik, in overleg,  gebruik maak van verschillende technieken. Denk hierbij aan bindweefselmassage, cupping, dorn-therapie, manuele lymfe drainage  triggerpoint-therapie etc.

Kom je voor de eerste keer of met een nieuwe klachten dan adviseer ik om voor de  eerste afspraak 60 minuten in te plannen. Kies ook altijd voor een intake naast de massage afspraak.

Massage bij lage rugklachten Een ideale massage bij a-specifieke (lage) rugklachten. Deze veelvoorkomende vorm van rugpijn is goed te verhelpen door middel van beweging, oefeningen en massage. Door de rug- en de bilspieren stevig te masseren (met handen en met cupping) wordt de doorbloeding gestimuleerd en verminderen klachten. Vaak zijn de klachten na vijf behandelingen al enorm afgenomen.

Massage bij nek- en schouderklachten
Een ideale massage bij klachten van de rug, schouders en nek. De knoopjes worden weggemasseerd. De massage bevorderd de nachtrust het verlicht pijn en stijfheid en zorgt ervoor dat je weer soepel kunt bewegen. Je kunt kiezen uit: zonder óf met massage van het hoofd of gelaat.

Bindweefselmassage
Een bindweefselmassage is een stevige massage van de dieper gelegen huidlagen.  Door de verschillende handgrepen en zo nodig het gebruik van cupping wordt de doorbloeding gestimuleerd. Deze massage heeft een positief effect op een slappe of slecht doorbloede huid (denk bijvoorbeeld aan cellulite /sinaasappelhuid),  maar ook bij klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, buikpijn, stijfheid, fibromyalgie, littekens enz.

Een bindweefselmassage is in het begin zeker niet pijnloos. Na de behandeling kan er vermoeidheid optreden en soms zijn er ook blauwe plekken zichtbaar. Deze trekken gelukkig snel weer weg.

Litteken release
Een litteken, wie heeft deze niet?
Littekens kunnen verklevingen veroorzaken en hierdoor kunnen er weer vervelende klachten ontstaan. Denk hierbij aan jeuk, pijn maar ook aan bewegingsbeperking of zelfs darmklachten, bekken- en rugpijn na een buikoperatie, zoals bijvoorbeeld een keizersnede. En soms zijn littekens ook ‘gewoon niet mooi’. Gelukkig is hier ook wat aan te doen.
Door middel van speciale technieken zal de doorbloeding verbeteren, spanning en verklevingen opheffen of harde plekken weer zacht en soepel maken.
Vaak verminderen hiermee de klachten en wordt het litteken mooier.

Massage bij hoofdpijn
Eén op de vijf Nederlanders heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn door stress, hormonen, migraine, caffeïne en zelfs door pijnstillers! Massage van de nek, schedel en gezicht zal zeker verlichting geven.

Massage bij fibromyalgie
Fibromyalgie, ook wel weke delen reuma genoemd, is een aandoening die serieus om aandacht vraagt. Hoewel de oorzaak van fibromyalgie niet bekend is, weten we wel dat massage de klachten kan verlichten:
– De weefsels worden zachter
– Lichaam en geest ontspannen zich
– Energie gaat weer stromen
– De massage zorgt voor het vrijkomen van endorfines, hormonen die werken als natuurlijke pijnstiller.
Ik ben gecertificeerd voor het geven van specifieke massages bij fibromyalgie. Het gaat om zachte, rustige knedingen en strijkingen. Wat verder bijzonder is bij deze vorm van massage, is dat ze je helpt op een gecontroleerde manier je spieren aan te spannen. De ontspanning die daarna volgt is dieper en vollediger. Afhankelijk van de klachten wordt de massage in tijd opgebouwd.

Stoelmassage
Stoelmassage is een drukpuntmassage die je ondergaat terwijl je op een speciale behandelstoel zit. De nek, schouders, rug en armen komen aan de beurt. De behandeling is kort, hij duurt ongeveer 20 minuten, en wordt over de kleding heen gegeven. De stoelmassage werkt preventief.
Wanneer je zwanger bent of zwanger probeert te worden, is deze massagevorm ongeschikt.